субота, 10 січня 2015 11:57

Росія може вимагати від України дострокового погашення боргу Януковича

Росія може вимагати від України дострокового погашення боргу Януковича
17 грудня 2013 року президенти Віктор Янукович і Володимир Путін домовилися про надання кредиту Україні на $ 15 млрд segodnya.ua

В уряді Російської Федерації кажуть про порушення низки параметрів, які були умовою надання Україні російської облігаційної позики.

"Ситуація, яка складається в економіці та фінансах України, свідчить про те, що цілий ряд параметрів, які є умовою надання Україні російської облігаційної позики, порушується", - повідомило джерело в уряді Росії, передає "ТАСС".

"У цих обставинах дуже ймовірно, що Росія буде змушена найближчим часом вимагати від України дострокового погашення боргу в 3 млрд доларів", - додав він.

На думку експерта видання, бюджетний стан України є переддефолтним.

Раніше повідомлялося, що РФ загрожує достроково вимагати $ 3 млрд за кредитом Путіна-Януковича. Як відомо, 17 грудня 2013 року президенти Віктор Янукович і Володимир Путін домовилися про надання кредиту Україні на $ 15 млрд.

Україна встигла отримати тільки перші $ 3 млрд шляхом викупу українських єврооблігацій російськими держбанками (євробонди були випущені 20 грудня з терміном погашення в 2015 році і ставкою купона 5%). Уряд Миколи Азарова розраховував отримати наступні $ 2 млрд, але не встиг.

Зараз ви читаєте новину «Росія може вимагати від України дострокового погашення боргу Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі