вівторок, 30 серпня 2011 14:50

Росіяни негативно ставляться до України і підтримують суд над Тимошенко - опитування

Росіяни негативно ставляться до України і підтримують суд над Тимошенко - опитування

Негативне ставлення росіян до України переважає над позитивними оцінками, а президент України Віктор Янукович довірою громадян РФ не користується.

Такі дані озвучили соціологи "Левада-Центру" за результатами серпневого всеросійського опитування.

Відносна більшість громадян РФ дають негативні оцінки взаєминам Росії і Україні: в цілому 39% респондентів вважають їх "напруженим", "прохолодними" і навіть "ворожими", повідомили у вівторок представники "Левада-Центру".

За даними опитування, трохи більше чверті респондентів (28%) вважають їх "дружніми і добросусідськими", ще 27% називають "нейтральними".

При цьому чинний президент України Янукович не користується довірою більшості росіян (49%), довіряють йому 29% опитаних, 20% не змогли визначитися в цьому питанні, втім 3% навіть не знають, хто це такий.

Згідно із досліджень "Левада-Центру", недовіра росіян Януковичу зростає з кожним роком: з 37% в травні 2005 року до 42% жовтні 2007 року і 49% в поточному році.

На запитання, чи довіряють вони екс-прем'єрові України Юлії Тимошенко, 71% відповіли негативно, 7% - позитивно.

При цьому, серед росіян удвічі більше тих, хто підтримує рішення української влади віддати екс-прем'єра під суд, ніж тих, хто засуджує це - 40% проти 20%. Ще 40% росіян не визначили свою позицію в цьому питанні.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни негативно ставляться до України і підтримують суд над Тимошенко - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі