субота, 09 вересня 2023 05:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються змінити свою тактику – ISW

Росіяни намагаються змінити свою тактику – ISW
Окупанти змінюють свою тактику у війні. Фото: Головком

Російські окупанти змінюють систему командування та управління.

Вони намагаються активізувати зусилля щодо впровадження доктрини вогню, адаптують розгортання комплексів радіоелектронної боротьби. Ворог продовжує відчувати проблеми з керівництвом підрозділами, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські загарбники внесли помітні зміни до системи свого командування та управління у спробах захистити командну інфраструктуру та покращити обмін інформацією.

Згідно з заявою заступника директора з аналізу Центру безпеки та новітніх технологій (CSET) Магарити Конаєвої та наукового співробітника CSET Оуена Деніелса, війська РФ вивели штаб-квартиру за межі досяжності більшості ударних систем ЗСУ, та розмістили передові командні пункти далі під землею та за добре захищеними позиціями.

Експерти відзначають, що залишається незрозумілим, чи використовували окупанти цю більш захищену командну інфраструктуру в усіх окупованих районах в Україні, і в якій мірі ці оборонні зусилля перешкоджали кампанії ЗСУ, що триває, по ударах по таких об'єктах.

Війська РФ покращили зв'язок між командними пунктами та частинами на фронті, проклавши польові кабелі та використовуючи безпечніший радіозв'язок, пояннюють експерти.

У Королівському інституті об'єднаних служб (RUSI) заявили, що окупанти також намагаються покращити сигнали за рахунок ширшого використання сервісів C2 на основі додатків, які вимагають менше підготовки.

У той же час, російські солдати, як і раніше, часто передають конфіденційну інформацію незахищеними каналами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масовані обстріли восени: Ігнат сказав, чого слід чекати

Експерти дійшли висновку, що війська РФ, як і раніше, стикаються з проблемами створення горизонтально інтегрованої структури управління для обміну інформацією між різними підрозділами в режимі реального часу.

Через артилерійські обмеження окупантів вони активізують давні зусилля щодо впровадження доктрини вогню, що віддає пріоритет точності, а не обсягу, оскільки вести масований вогонь із закритих позицій росіянам вже проблематично. Також вони зазнають труднощів з транспортуванням великої кількості боєприпасів на лінію фронту.

РФ збільшує виробництво снарядів з лазерним наведенням "Краснопіль" і боєприпасів, що барражують, "Ланцет" для підвищення точності вогню.

"Російські підрозділи на фронті швидко навчаються та впроваджують інновації, але їхня здатність повністю реалізувати бажаний RFC, ймовірно, буде обмежена їхньою здатністю надавати покращені системи зв'язку та забезпечувати необхідну підготовку – для військ, які беруть участь у бою", – йдеться в повідомленні.

Окупанти також адаптують розгортання комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ). У RUSI заявили, що російські сили розосереджують системи "Поле-21" та розглядають їх як одноразові системи РЕБ, щоб забезпечити широкий захист від ударів українських дронів.

У тимчасово захопленому Росією Криму окупанти розгорнули нову станцію для запуску дронів по території материкової України.

Там розміщені пускові установки, заявила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Це зроблено, щоб скоротити шлях дронів до цілі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються змінити свою тактику – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua