вівторок, 30 липня 2024 05:27

Росіяни намагалися запустити фейк нібито від ГУР, щоби послабити мобілізацію - ЦСК

Росіяни спробували опублікувати в українських ЗМІ статтю нібито від Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Її мета - викликати супротив серед українців щодо вступу до лав ЗСУ та поширити панічні настрої, повідомили у Центрі стратегічних комунікацій.

"Лист від нібито Головного управління розвідки Міністерства оборони України з проханням опублікувати статтю під назвою "Настав час повертати своє!" надійшов 26 липня 2024 року на електронну адресу інтернет-видання "Одессаонлайн", - ідеться в повідомленні.

ГУР МОУ не направляло жодних листів до місцевих ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТЦК пояснили, які категорії чоловіків мобілізують до ЗСУ після 16 липня

Стаття має явні ознаки російського "вкиду", адже у ній описується несприятлива ситуація на фронті, а у зриві мобілізації безособово звинувачують керівництво країни.

В статті стверджується:

військове командування бере на себе повноваження щодо мобілізації;

заохочується інформування правоохоронних органів про людей, які ухиляються від виконання конституційного обов'язку;

стверджується, що представники ТЦК мають дозвіл на використання без будь-яких підстав зброї для затримання військовозобов'язаних.

"Таким чином пропагандисти хочуть викликати супротив серед громадян щодо вступу до лав ЗСУ. Та створити панічні настрої та бажання покинути Україну", - підкреслили у ЦСК.

Автор: ЦСК
  Фейкова стаття, яку намагались запустити росіяни
Фейкова стаття, яку намагались запустити росіяни
Автор: ЦСК
  Стаття за підписом ніби начальника ГУР МО
Стаття за підписом ніби начальника ГУР МО

У квітні Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію.

До 16 липня усі військовозобов'язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мали оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК.

За два місяці військово-облікові дані оновили 4 690 496 військовозобов'язаних громадян, повідомило Міністерство оборони.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагалися запустити фейк нібито від ГУР, щоби послабити мобілізацію - ЦСК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі