пʼятниця, 10 листопада 2023 04:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни депортували підлітка з Маріуполя: він попросив Зеленського повернути його додому

Росіяни депортували підлітка з Маріуполя: він попросив Зеленського повернути його додому
Підліток з Маріуполя попросив Зеленського повернути його додому. Фото: ТСН

Росіяни депортували 17-річного Богдана Єрмохіна із тимчасово окупованого Маріуполя.

Він записав відеозвернення до президента України Володимира Зеленського, в якому просить допомогти йому повернутись в Україну. До Богдана доєдналася і його адвокатка Катерина Бобровська, йдеться у відео у Facebook.

Наприкінці листопада хлопець стане повнолітнім Днями Богданові вручили повістку в Росії.

За даними Мінінтеграції, хлопцеві видали російський паспорт і влаштували на навчання. У квітні Богдан намагався повернутися в Україну, однак його затримали на кордоні з Білоруссю й повернули назад до прийомної сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія викрала із захоплених територій ще 250 українських дітей ‒ Федоров

"Я, Єрмохін Богдан, перебуваю на території Росії та прошу вас, Володимир Олександрович допомогти мені повернутись додому", - закликав Богдан.

Бобровська також попросила президента "особистого контролю стосовно повернення дитини до України".

"Незважаючи на те, що Богдану ще 17 років, він уже отримав повістку про явку до військкомату Московської області 19 грудня 2023 року. Я не маю жодних сумнівів, що є у планах російської влади щодо Богдана. Через два тижні Богдану виповниться 18 років, він стане повнолітнім і, ймовірно, його відправлять до російської армії", – йдеться у заяві адвокатки.

Батьки Богдана померли, коли йому було 8 років. Його опікункою весь час була рідна сестра.

Після захоплення Маріуполя військові РФ вивезли Богдана до окупованого Донецька, а звідти - до дитячого санаторію "Поляна" у Московські області.

Після депортації у травні 2022 року Богдан Єрмохін намагався повернутися до України, проте не зміг. В Росії йому вже видали російський паспорт.

Російська уповноважена з прав дітей Марія Львова-Бєлова заявила, що у 15 регіонах РФ "під опікою і піклуванням" перебувають 380 українських дітей.

Вона сказала, що російські родини не всиновлюють депортованих неповнолітніх.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни депортували підлітка з Маріуполя: він попросив Зеленського повернути його додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі