пʼятниця, 14 червня 2024 14:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія використовує для штурмів найманців - британська розвідка

Росія використовує для штурмів найманців  - британська розвідка
Російський диктатор Володимир Путін і міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов. Фото: ТАСС

Для наступальних дій у війні проти України Російська Федерація активно використовує "добровольчий корпус".

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

"Російське Міноборони все більше централізує механізми командування й контролю за неформальними проросійськими силами, ймовірно для того, щоби спростити їхнє використання у наступальних операціях в Україні", - повідомили британці.

Торік у лютому російське міноборони створило "добровольчий корпус" під єдиним командуванням і управлінням, до якого зібрали близько 20 тис. резервістів, найманців і колишніх в'язнів.

Відтоді це формування ворог активно задіював у наступальних діях в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифра астрономічна: НАТО назвало втрати росіян на Харківському напрямку

"Російські нерегулярні формування - це переважно легкі піхотинські підрозділи, у яких немає інтегрованої артилерійської підтримки чи підтримки з повітря, і це робить їх більш вразливими, аніж регулярні підрозділи. Відповідно, упродовж останніх дев'яти місяців нерегулярні російські підрозділи ймовірно зазнавали пропорційно більших втрат, аніж регулярні сили російської армії", - пишуть британці.

З початку цієї доби російські окупанти найбільше атакували на Покровському і Курахівському напрямках. Сили оборони України жорстко відповідають на штурмові і наступальні дії загарбників, знищують піхоту і техніку, повідомив сьогодні Генеральний штаб ЗСУ.

За 841 день втрати російських окупаційних військ в Україні становили 524 060 осіб. Українські воїни знищили 15 234 броньовані машини, 7936 танків, 359 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Росія використовує для штурмів найманців - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі