вівторок, 15 березня 2022 02:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія використала майже 100% своїх сил. Окупанти застрягли в Гостомелі - Пентагон

Росія використала майже 100% своїх сил. Окупанти застрягли в Гостомелі - Пентагон
До Ізюму рухається колона військової техніки. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Росія випустила по Україні більше 900 ракет від початку повномасштабного вторгнення.

Під ударом опинилися Маріуполь, Київ, Харків, Чернігів. РФ хоче підкорити мешканців, заявив високопосадовець Міністерства оборони США під час закритого брифінгу в Пентагоні 14 березня.

Однак попри нищівні бомбардування, російські окупанти зупинили своє просування країною майже на всіх напрямках.

"Відсутність прогресу значною мірою пояснюється українським опором. Кілька разів росіяни свідомо робили паузи, щоб перегрупуватися, але здебільшого затримка їхніх сил пов'язана з опором українців, а не через навмисну паузу з боку росіян", - повідомив високопосадовець.

Також помітних змін у просуванні на Київ для противника немає.

"Немає помітних змін у північно-західному просуванні на Київ, вони досі застрягли коло аеродрому в Гостомелі", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про новий вид інформаційної загрози

За даними Пентагону, до Ізюму на Харківщині рухається колона з близько 50-60 машин.

"Схоже, частина сил, що просувалися на Харків, пішла на Ізюм. Можливо, щоб скувати українські військові сили на сході", - додав представник Міноборони США.

Поки немає ознак того, що Росія поповнює свої сили в Україні боєприпасами або військами зсередини РФ.

"100 відсотків зібраних ним (президентом Росії – Gazeta.ua) сил - уже в Україні. Ми не бачимо, щоб завозилося щось ще", - каже високопосадовець.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Низка компаній ще більше розширили цифрові санкції проти РФ. Щодня вони одна за одною блокують РФ і припиняють свою роботу на її території. На Росію чекає дефолт.

Зараз ви читаєте новину «Росія використала майже 100% своїх сил. Окупанти застрягли в Гостомелі - Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі