пʼятниця, 28 жовтня 2011 11:53

Росія відхрестилась від кримських "провокаторів" Мєшкова і Храмова

Росія відхрестилась від кримських "провокаторів" Мєшкова і Храмова

Російська сторона не має відношення до діяльності депортованих раніше з території України колишнього президента Криму Юрія Мєшкова і лідера кримської козачої громади "Соболь" Віталія Храмова, зазначає генеральний консул РФ у Сімферополі Володимир Андрєєв.

"Я чув і щодо Мєшкова, і відносно Храмова, що є якісь замовники з російської сторони, зацікавлені в дестабілізації ситуації у Криму. Офіційно кажу: до діяльності цих людей Росія не має жодного відношення", - заявив генконсул.

Андрєєв зарахував Мєшкова і Храмова до людей, які займаються "якимись своїми цілями, досить радикальними і популістськими". "Зараз їхня діяльність не має відношення до інтересів російських співвітчизників. Але, незалежно від цього, вони є російськими громадянами", - підкреслив дипломат.

Генеральне консульство, за його словами, не прагне робити активні дії, які підтверджували б або не підтверджували російське громадянство тієї чи іншої особи. "У випадку з Мєшковим - це підтверджений факт. У випадку з Храмовим, і це важливо знати, до певного моменту я не міг підтвердити його російське громадянство через те, що не було його особистого звернення до мене", - сказав Андрєєв.

Він визнав, що дії Храмова і Мєшкова були "навмисно спрямовані на провокацію". "Але при цьому я говорив і продовжую стверджувати, що процедури видворення російських громадян до Росії не були виконані належним чином", - заявив генконсул.

Зараз ви читаєте новину «Росія відхрестилась від кримських "провокаторів" Мєшкова і Храмова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі