четвер, 11 вересня 2014 12:28

Росія шукатиме нові важелі впливу на Україну - експерт

Росія шукатиме нові важелі впливу на Україну - експерт
Фото: zn.ua

Верховна Рада повинна прийняти рішення про скасування позаблокового статусу України. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав журналіст Євген Магда.

За його словами, йдеться про стратегічні перспективи України та визначення її зовнішньо-політичного курсу. "Якщо ми не хочемо бути суб'єктом, не повинні весь час підігравати. Маємо вести власну гру. Росія без захвату сприйме таке рішення Верховної Ради. Реагуватиме достатньо жорстко на всіх напрямках - на дипломатичному та військово-політичному. Вона шукатиме нові важелі впливу на Україну. По-перше, йдеться про активізацію російських агентів впливу в Західній Європі. Всіма силами там почнуть говорити, що нам ще не місце в НАТО. По-друге, буде внутрішня дестабілізація в Україні - проводитимуть акції протесту із гаслами проти вступу в Альянс", - наголосив експерт.

Магда сумнівається, що буде нове вторгнення російських військ на територію України. "Тому що це посилить конфронтацію. Не треба мати якихось ілюзій, що у Путіна є виключне право на володіння світом. Він є людиною прагматичною, тому добре усвідомлює, що він робить", - зауважив журналіст.

"Нам треба гнути свою лінію і розуміти: вступ до НАТО - це питання не завтрашнього дня. На його вирішення потрібні роки та реальні конкретні суттєві зміни. Тут від нас багато чого залежить, зокрема наскільки еліти та суспільство будуть готові. Зараз ця готовність не надто висока - сьогодні більшості людей, які б виступали за вступ до НАТО, немає. Тому потрібно проводити роз'яснювальну роботу, шукати механізми руйнування міфів про Альянс та підкреслювати користь і перевагу", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Росія шукатиме нові важелі впливу на Україну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі