пʼятниця, 15 квітня 2022 01:41

Росія розповсюджує нові "фейки" з метою компрометації ЗСУ

Росія розповсюджує нові "фейки" з метою компрометації ЗСУ
Росіяни розповсюджують неправдиву інформацію для звинувачення українців в воєнних злочинах. Фото: 24tv.ua

Ворог розповсюджує неправдиву інформацію в соціальних мережах для звинувачення української армії у звірствах проти населення та підривній діяльності.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України у своєму Telegram-каналі.

За версією ЦПД при РНБО України, 14 квітня росіяни запустили три нових "фейки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 80% українців вірять в перемогу над Росією - опитування

1. В українському та російському сегментах соцмереж почалося широке тиражування відео, основною темою якого стало, нібито примушування представниками "Правого сектору" військовослужбовців ЗСУ здійснювати розстріли цивільного населення. Як зазначається у відеозаписі, це повинно було стати "помстою за Бучу".

2. Міноборони РФ стверджує, що "українські фахівці під контролем американських вчених брали проби води у великих річках України, щоб поширити збудники холери, черевного тифу та гепатиту".

3. Міноборони РФ стверджує, що "українські націоналісти планують підірвати естакаду над залізницею у Краматорському районі, щоб звинуватити ЗС РФ у руйнуванні важливої інфраструктури".

Російське міноборони вигадує нові "диверсії" на своїй території. У них хочуть звинувати Україну, щоб виправдати майбутні удари, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Росія розповсюджує нові "фейки" з метою компрометації ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі