вівторок, 14 травня 2024 22:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія ротом колишнього нардепа запустила фейк про "українську брудну бомбу"

Російська Федерація знову запустила фейк про "українську брудну бомбу".

До брехні росіяни залучили колишнього народного депутата України Андрія Деркача, якому у 2022 році оголошено підозру у державній зраді. Про це повідомив Центр дезінформації.

ЦПД опублікував скріншоти з Деркачем.

"Ворожа пропаганда вчергове підняла тему "брудної бомби", за допомогою якої Україна нібито готує провокації - це продовження кампанії ядерного шантажу РФ", - повідомили.

За інформацією Центру, Деркач втік до РФ.

Автор: Facebook.com/protydiyadezinformatsiyi.cpd
  Колишній нардеп Андрій Деркач бере участь у російській пропаганді
Колишній нардеп Андрій Деркач бере участь у російській пропаганді

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мураєв втік, а його колишній телеведучий "крутить" на ютубі роспропаганду - відео

"Очевидно, переживаючи кризу жанру, ru-пропагандисти раз у раз повертаються до неправдивих заяв про "брудну бомбу", які були уже неодноразово спростовані як українською стороною, так і міжнародними органами нагляду за ядерною безпекою. РФ вдається до вже звичного пропагандистського прийому - продукує фейки, щоб потім виправдати злочини, які їхня армія здійснює на території України", - пише Центр протидії дезінформації.

Подібні заяви сьогодні є також намаганням дискредитувати Україну в очах світової спільноти на тлі підготовки до саміту щодо української формули миру і залякати союзників нашої держави, щоб змусити їх до поступок РФ, повідомив ЦПД.

Андрій Деркач був нардепом семи скликань, з 1993 року. У 2019 році потрапив до Верховної Ради по округу у Сумській області. Балотувався до обласної ради від партії "Наш край".

У 2021 році Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти нардепа Олександра Дубінського. Заявили про "частину пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу, що стосується Андрія Деркача".

Міністерство юстиції США повідомило, що Деркачу у США висунуто обвинувачення у шахрайстві і відмиванні грошей, за що передбачається до 30 років ув'язнення.

У червні 2022 року Служба безпеки України повідомила про викриття агентурної мережі ГРУ РФ, до якої входив Деркач. Суд його заочно арештував.

Торік у січні Верховна Рада позбавила Деркача депутатського мандату.

Зараз ви читаєте новину «Росія ротом колишнього нардепа запустила фейк про "українську брудну бомбу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі