вівторок, 03 червня 2014 08:49

Росія припинила співпрацю з ПАРЄ через санкції

Росія припинила співпрацю з ПАРЄ через санкції
Фото: www.segodnya.ua

Очільник комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков наголосив, що РФ офіційно повідомила ПАРЄ про призупинення співпраці з нею і про відмову від участі в літній сесії асамблеї.

Про це пише російське видання "Известия".

"Російська делегація не буде брати участь у червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Ми тимчасово перервали співпрацю з асамблеєю - на той час, поки діють санкції проти нашої делегації", - повідомив російський політик.

За його словами, голова Держдуми РФ Сергій Наришкін направив відповідного листа голові ПАРЄ Анн Брассер.

"У посланні міститься розгорнуте обгрунтування російської позиції щодо Криму і українській кризі, піддається критиці рішення ПАРЄ позбавити російську делегацію низки повноважень і говориться про те, що ми не відмовляємося від діалогу, але відкидаємо мову санкцій, оскільки вони роблять співпрацю неможливою. Голова Держдуми висловив готовність відвідати Страсбург і виступити там, але лише після відновлення повноважень російської делегації", - зазначив Пушков.

Зараз ви читаєте новину «Росія припинила співпрацю з ПАРЄ через санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі