середа, 07 травня 2014 16:19

Росія, прикриваючись псевдореферендумом, спробує забрати Донбас - експерт

Росія, прикриваючись псевдореферендумом, спробує забрати Донбас - експерт
Фото: ru.tsn.ua

 Референдуму 11 травня не може бути апріорі, бо це незаконно. Справжній референдум відбувся у 1991 році, коли український народ висловив свою позицію і підтримав те, що Україна - унітарна цілісна держава.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олег Соскін.

Експерт прогнозує, що Росія здійснить спробу відторгнення від України Луганщини та Донеччини, прикриваючись результатами псевдореферендуму.

"Буде спроба, назвавши це референдумом, здійснити відторгнення частини нашої території — двох областей - від України. Це робитимуть російські диверсанти, терористи і колабораціоністи всередині України. Фактично це робитимуть вороги української держави і українського народу", - сказав Соскін.

На думку експерта, щоб завадити або ускладнити реалізацію подібного плану, українська влада має терміново розпочати АТО на Луганщині та Донеччині.

"Потрібно, щоб відсьогодні на Луганщині та Донеччині розпочалася антитерористична операція. Туди повинні бути введені українські війська, Національна гвардія та інші спроможні ополченці. А попередньо потрібно попередити Москву про те, що наш штурмовий корпус заходить на територію Стародубщини і ми там теж будемо проводити референдум щодо повернення нам цієї території", - заявив Соскін.

Експерт переконаний, що Росія готується до війни з Україною, використовуючи при цьому самих українців.

"Ви уявляєте, що буде, якщо вони захоплять дві області - 4,5 млн людей на Донеччини і 2,5 млн - на Луганщині? Росія сформує там бойовиків, як зробила це в Криму, і кине їх на наступні області і буде нас перетравлювати нашими ж кістками аж до Львівщини. Московія завжди так робила. Нам потрібно воювати. Адже Росія вже визначилася. Вона готує вторгнення в Україну. Війна неминуча", - переконаний експерт.

Він також висловився за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, називаючи його агентом Путіна.

"В першу чергу треба зняти з посади Авакова і замінити його тим, хто буде йти в наступ, і випалюватиме зрадників з міліції, не братиме хабарів. Адже Аваков - це агент Путіна. Він має кримінальне минуле. Друге — потрібно заарештувати Царьова", - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Росія, прикриваючись псевдореферендумом, спробує забрати Донбас - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі