понеділок, 09 жовтня 2023 20:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія передала зброю ХАМАСу - Кислиця

Росія передала зброю ХАМАСу - Кислиця
Сергій Кислиця попередив світову спільноту про чергові російські фейки. Фото: Facebook.com/sergiy.grau

Російська Федерація, за даними розвідки, передала ХАМАСу зброю, аби "підкріпити" фейки, які Кремль поширює про Україну.

Про це на засіданні Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй заявив постійний представник України Сергій Кислиця, повідомив "Укрінформ".

"У рамках дезінформаційних кампаній Кремля ці фейки можуть бути використані як основа для так званих "розслідувань" у західному інформаційному просторі", - сказав постпред.

"Для більшої переконливості цих фейків Росія може використати перебіжчика з української прикордонної служби Руслана Сирового, який виявився давнім російським агентом", - заявив дипломат.

Не буде несподіванкою, якщо посланець президента РФ Володимира Путіна у залі ООН в п'ятницю намагатиметься використати наратив про призначену Україні зброю на Близькому Сході, сказав Кислиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Те саме зло": Зеленський порівняв Росію і ХАМАС

Постпред висловив сподівання, що світ зосередиться на зміцненні оборонних можливостей України, "а не на споживанні російської пропаганди та перегляді нових шоу "Мосфільму", подібних до тих, що заплановано в цьому залі на 13 жовтня".

Кислиця порівняв Росію із Третім Рейхом.

Росія вбиває людей, "намагаючись анексувати території, підживлюючи імперські настрої та почуття власної вищості", сказав дипломат.

"А ще вони намагаються відбілити свою агресію, вдаючи, що захищаються від уявних нападів", - заявив постпред.

В Україні добре пам'ятають подібні історії, коли цілі населені пункти стиралися з мапи, руйнувалися, а їхні мешканці гинули під час нацистського вторгнення в Україну, сказав Кислиця.

Усі російські наративи означають, що рашистський режим іде слідами своїх нацистських попередників, заявив дипломат.

У понеділок Рада Безпеки ООН зібралася на запит України для обговорення наслідків російських обстрілів села Гроза та інших населених пунктів.

5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по селу Гроза Куп'янського району на Харківщині по кафе-магазину. У момент ракетного удару всередині будівлі проходив поминальний обід. Від російського обстрілу загинули 51 людина.

Зараз ви читаєте новину «Росія передала зброю ХАМАСу - Кислиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі