неділя, 17 серпня 2014 02:40

Росія має поважати територіальну цілісність України - Олланд

Росія має поважати територіальну цілісність України - Олланд
Фото: Reuters

Президент Франції Франсуа Олланд обговорив ситуацію в Україні з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.

Про це повідомляє сайт президента Франції.

Першим кроком на шляху до врегулювання протистояння в Україні може стати саміт в Нормандії в це неділю, на який запрошені міністри закордонних справ Франції, Німеччини, України та Росії. Таке сподівання висловив президент Франції Франсуа Олланд за підсумками обговорення кризи з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, повідомляє сайт президента Франції.

Лідери висловили стурбованість у зв'язку з ситуацією в східних регіонах України. "Глава держави нагадав, що Росія зобов'язалася поважати територіальну цілісність України, і закликав Україну проявляти стриманість і розсудливість у воєнних операціях проти сепаратистів", - сказано в заяві.

Олланд і Баррозу підкреслили, що необхідно відновити конструктивний політичний процес і вирішити гуманітарну проблему на сході України. Петро Порошенко та Володимир Путін за посередництва Єврокомісії домовилися про прямих переговорах, заявив у четвер увечері глава Єврокомісії Баррозу. Мова піде про газ та вільної торгівлі. Раніше міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус заявив, що російський "гуманітарний конвой" може бути спробою Кремля встановити постійну присутність в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Росія має поважати територіальну цілісність України - Олланд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі