вівторок, 20 грудня 2022 19:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія хоче, щоб Новий рік і Різдво були у темряві – прем'єр

Росія хоче, щоб Новий рік і Різдво були у темряві – прем'єр
Потрібно готуватись до нових ворожих атак, сказав прем'єр Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

Російські терористи атакуватимуть енергетичну систему України.

Росія хоче, щоб в Україні не було світла на Новий рік і Різдво. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

"Російські терористи робитимуть усе, аби до Нового року залишити українців без світла. Для них важливо, аби Різдво і Новий рік в Україні пройшли у темряві. Тому маємо готуватися до нових атак", – сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буду повторювати постійно" ‒ Зеленський звернувся до партнерів

Щодо електропостачання, то Шмигаль сказав: "Ми говоримо людям правду про те, що ситуація складна. Про те, що світло може бути всього по декілька годин на день. Про те, що стан справ в енергосистемі може як покращитися, так і погіршитися залежно від інтенсивності і масованості нових атак росіян".

Через пошкодження у мережі електропередач зберігається дефіцит електроенергії, сказав.

Вчора російські терористи атакували Київську область іранськими дронами Shahed-136. Сили протиповітряної оборони України збили 30 з 35 дронів. Ворог запускав їх зі східного узбережжя Азовського моря.

РФ отримала від Ірану ще одну партію дронів, якими атакувала Україну у понеділок. РФ отримала 250 дронів Shahed 136, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче, щоб Новий рік і Різдво були у темряві – прем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі