неділя, 06 березня 2022 14:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готує другу хвилю широкомасштабного наступу - Данілов

Росія готує другу хвилю широкомасштабного наступу - Данілов
На жодному напрямку російські терористичні війська не досягли стратегічного успіху. Фото: facebook.com/danilov.oleksiy

Ворожі війська російських окупантів готують другу хвилю широкомасштабного наступу.

Україна має бути готовою і згуртованою, заявив 6 березня секретар РНБО Олексій Данілов у Facebook.

"Триває одинадцятий день героїчного національного спротиву. Ми витримали першу, найбільш важку хвилю атаки російських орків. Міф про найсучаснішу і найпотужнішу у світі путінську армію зруйнований і спалений на дорогах Київщини і Харківщини, Чернігівщини і Миколаївщини. На жодному напрямку російські терористичні війська не досягли стратегічного успіху", - зазначив Данілов.

Він наголосив, що стратегічно важливими залишаються міста Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв, Чернігів і Одеса. Командування військ РФ переносить основну увагу на Південь, намагаючись позбавити Україну виходу до Чорного та Азовського морів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Україні: у МВС розкрили плани окупантів

"План ворога - взяти ключові міста в оточення, знекровити українські Збройні сили та створити ситуацію гуманітарної катастрофи для цивільного населення. Ворог не полишає надій оволодіти Києвом і формує ресурси для оточення Дніпра. Зі сторони України відбувається перегрупування, поповнення свіжим резервом і насичення української армії новітнім озброєнням. Вчорашній літако-гелікоптеропад тому підтвердження. Ми зробили найбільш важкий крок до перемоги", - підкреслив секретар РНБО.

Водночас попереду ще багато роботи зі знищення окупантів і повернення всіх українських земель, зазначає Данілов.

"Похоронки російським матерям і тони обвугленого російського військового заліза - пам'ятка для наступної хвилі окупантів: не лізьте - вб'ємо! І будемо вбивати стільки, щоб одурманене російське суспільство прокинулось, якщо не від почуття провини, то від болю. Ніколи не воюйте з українцями, рано чи пізно ми прийдемо до вас, щоб повернути всі накопичені вами борги, а рахунок набіг на століття вперед", - додав він.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує другу хвилю широкомасштабного наступу - Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі