четвер, 28 березня 2019 05:20

Російський суд відхилив апеляції по звільненню всіх українських моряків

Російський суд відхилив апеляції по звільненню всіх українських моряків
Москва не хоче відпускати українських моряків. Фото: РБК

Апеляційна інстанція Московського міського суду відхилила скарги на продовження запобіжного тримання під вартою ще чотирьох військовополонених українських моряків.

"У задоволенні апеляційних скарг на рішення Лефортовського районного суду про продовження строків тримання під вартою відносно військовополонених українських моряків Мосміськсуд відмовив", - написав адвокат Микола Полозов в Facebook.

Таким чином, суд відхилив всі 24 апеляції захисту військовослужбовців. Суд розглядав скарги захисту на арешт Владислава Костишина, Віктора Беспальченко, Володимира Лісового та Володимира Варімеза.

Полозов зазначив, що засідання проходило в закритому режимі і тривало вісім годин.

"У ході засідання адвокатами були долучені і згодом оголошені судом резолюція ПАРЄ, згідно з якою у відношенні захоплених моряків повинні застосовуватися норми міжнародного гуманітарного права, включаючи Женевські конвенції, і доповідь УВКПЛ ООН, в якому моряки визнаються військовополоненими", - повідомив авдокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із полонених моряків одружиться в російському СІЗО

Нагадаємо, 25 листопада минулого року російські прикордонники атакували і захопили два катери і рейдовий буксир Військово-морських сил Збройних сил України, які слідували з Одеси до Маріуполя. Поранення отримали декілька моряків, в полон потрапили 24 українських військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Російський суд відхилив апеляції по звільненню всіх українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі