вівторок, 20 грудня 2022 20:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков пояснив слова Залужного про 300 танків

Резніков пояснив слова Залужного про 300 танків
Міністр оборони Олексій Резніков і головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Фото: Facebook.com/CinCAFU

Говорячи про 300 танків, 700 бойових машин піхоти і 500 гаубиць, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний мав на увазі потреби конкретної операції.

Для повного звільнення територій України від російських окупантів потрібно більше техніки та озброєння. Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в ефірі телемарафону.

"Я б уточнив думку генерала Залужного, бо не всі його правильно дочитали. Він сказав, що може перемогти у цій війні в цілому, а окремо назвав цифру потреб для конкретної операції. Тому це перемога в одній конкретній операції", – пояснив міністр.

Ці цифри реалістичні разом з нашими партнерами і потужністю оборонно-промислового комплексу України, сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Героїзм, винахідливість, стійкість, натхнення: The Economist назвав Україну країною року

"Але для повної перемоги, повної деокупації українських земель станом на 1991 рік, включаючи і Крим, і Донецьк, і Луганськ, звісно, треба більше техніки і озброєння, про що ми інформуємо наших партнерів", – сказав Резніков.

15 грудня в інтерв'ю британському виданню The Economist Залужний сказав, що Україні необхідно 300 танків, близько 700 бойових машин піхоти і пів тисячі гаубиць, щоб "вийти на рубежі 23 лютого".

Також Україні потрібен надійний щит протиповітряної оборони, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Резніков пояснив слова Залужного про 300 танків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі