вівторок, 07 червня 2011 20:02

Спецтема: Луценко за ґратами

"Регіонал" про Тимошенко і Луценка: "Які політв'язні? Чисто уголовщина"

"Регіонал" про Тимошенко і Луценка: "Які політв'язні? Чисто уголовщина"

У порушенні кримінальних справ проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка немає політичного складника.

Про це заявив народний депутат від фракції Партії регіонів, заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя, член Вищої ради юстиції Валерій Бондик в ефірі Першого ділового каналу.

"Ну, які ж політв'язні, якщо чисто уголовщина. Політв'язні за радянських часів в парламенті є Мустафа Джемільов, В'ячеслав Чорновіл покойний, на жаль, і деякі українські політики, які згадувались у нобелівській речі Сахарова ... Яка ж політична диспозиція вміняється у статті? Ніяка. Це суто зловживання, уголовщина. Зловживання владою, надання хабарів, списання боргів через суди ... закупка інших дорогостоящіх матеріалів. Кримінальна відповідальність за це настає", — сказав він.

За його словами, влада не чинить тиск на Генеральну прокуратуру та суди.

"Це безпідставні звинувачення ... Як опозиція може щось казати, якщо, згідно з конституцією, вона існує? Раз вона висловлюється, раз вони дозволяють собі з'являтись у прламент, нарушаючи діловий дресс-код, вона вже існує ... Це демократичний процес", — наголосив нардеп.

На думку Бондика, Тимошенко хоче затягнути процес слідства.

"По перше, мета — затягнути процес ... Але я б вважав, що Юлія Володимирівна зацікавлена у передачі матеріалів судді ... Тому що там відповідно до змагальності і рівності процесу, вона може довести всі свої аргументи. А то, що вона пише там на повістках і таке інше... сам був свідком коли генеральний прокурор в одному з ефірів телеканалу показував, як її колега по опозиції Юрій Віталійович Луценко пише прізвище, не буду казати кого: "дурень". Це рівень культури?", — припустив "регіонал".

Він також повідомив, що за подібні написи не передбачена кримінальна відповідальність.

"На жаль, колишню 125-ту статтю Кримінального кодексу відмінили, це клєвєта", — розповів народний обранець.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" про Тимошенко і Луценка: "Які політв'язні? Чисто уголовщина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі