пʼятниця, 14 серпня 2009 09:57

Ратушняк запевнив, що любить усіх євреїв, крім Яценюка

Ратушняк запевнив, що любить усіх євреїв, крім Яценюка

Мер Ужгорода Сергій Ратушняк заявляє, що толерантно відноситься до представників всіх національностей. Про це йдеться у зверненні мера Ужгорода до українського народу.

"З усією рішучістю заявляю, що я, як і абсолютна більшість моєї нації, толерантно відношуся до представників інших національностей, у тому числі і євреїв, які населяють Україну", - відзначає Ратушняк.

Кажучи про скандал, який виник після інциденту з його участю і участю активістки "Фронту змін", мер Ужгорода підкреслив, що "політичні спекуляції досягли такого масштабу, що можуть поставити Україну на межу широкомасштабного соціального вибуху".

Пояснюючи свою позицію щодо згаданого інциденту, Ратушняк заявив, що виступив як голова міської общини "проти свавілля в громадських місцях платних найманців одного з кандидатів у президенти". Він відзначає, що, оскільки виборча кампанія офіційно ще не почалася, то на сьогодні не існує "офіційних кандидатів", а місто засмічують "макулатурою сумнівного походження".

"Більш того, нелегальні мільйонні тиражі, тисячі наметів Яценюка, встановлені без усіляких дозволів, продовжують безкарно і нахабно діяти на всій території України, провокуючи таким чином справедливе обурення свідомих громадян", - йдеться у зверненні.

Ратушняк відзначає, що його дії, "які є ні чим іншим, як проявом свідомої громадської позиції", були безпідставно подані "як боротьба з кандидатом в президенти єврейського етнічного походження, а отже - як боротьба в його обличчі проти євреїв України".

"Запідозрити мене в антисемітизмі або ксенофобії - це звалювати з хворої голови на здорову", - відзначив Ратушняк, додавши, що як міський голова він "наполегливо добивається, щоб в Ужгороді була повернена для місцевих євреїв синагога, яка стала філармонією при комуністах".

В той же час Ратушняк висловив переконання, що Яценюк "на цих виборах є ставлеником "олігархів".

"І не моя провина, що всі ці найбагатші українські мільярдери - єврейського походження", - відзначив він.

Крім того, мер Ужгорода вважає, що проти нього "в хід пущені колосальні гроші на підкуп найвищих посадових осіб, керівників правоохоронних органів, слідчих, журналістів", щоб "жорстоко покарати Ратушняка".

За матеріалом: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Ратушняк запевнив, що любить усіх євреїв, крім Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі