понеділок, 19 червня 2006 14:47

"Сегодня": прем"єром стане Єхануров, спікером - Янукович

"Наша Україна" і Партія регіонів готові у вівторок, 20 червня, підписати коаліційний договір. Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на інформацію високопоставленого джерела в "Нашій Україні".

За даними газети, договір між цими політичними силами був повністю узгоджений у неділю ввечері, сьогодні він буде попередньо схвалений на політраді Партії регіонів і "Нашої України", і у вівторок, ще до початку сесії, Верховної Ради підписаний.

Згідно із коаліційним договором прем"єр-міністром стає представник "Нашої України" Юрій Єхануров, спікером – лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Також передбачається, що їхніми першими заступниками будуть, відповідно, "регіонал" і "нашоукраїнець": один із лідерів "Нашої України" Петро Порошенко стане першим віце-спікером, а один із лідерів Партії регіонів Микола Азаров – першим віце-прем"єром.

Ще одного представника Партії регіонів Андрія Клюєва призначать керівником паливно-енергетичного комплексу, стверджує видання.

Водночас, газета пише, що обговорюється і варіант "помаранчевої" коаліції і розподілу посад в такому форматі: лідер БЮТ Юлія Тимошенко – прем"єр, Єхануров – спікер. Посаду першого віце-прем"єра при цьому можуть віддати соціалістам, зокрема, першому секретарю політради СПУ Йосипу Вінському.

За повідомленням видання, станом на неділю, 18 червня, перспективи створення "помаранчевої" коаліції оцінювалися як малоймовірні всіма учасниками переговорів.

Джерело в "Нашій Україні" заявило, що навіть якщо робоча група підпише проект угоди, в якому фігуруватиме Тимошенко-прем"єр, його заблокують на політраді "Нашої України".

Як відомо, газета "Сегодня" належить члену Партії регіонів Ринату Ахметову, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Сегодня": прем"єром стане Єхануров, спікером - Янукович ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі