четвер, 07 травня 2009 12:14

"Одеса-Броди" в аверсному режимі запрацює в 2010-му – експерт

"Одеса-Броди" в аверсному режимі запрацює в 2010-му – експерт

"З урахуванням політичних обставин, я вважаю, що використовувати нафтопровід "Одеса-Броди" в аверсному режимі можливо не раніше 2010 року", - таку думку висловив незалежний експерт енергетичного ринку Олександр Нарбут.

Експерт також вважає, що заяви міністра палива та енергетики Юрія Продана про те, що зараз відсутні постачальники і споживачі нафти для аверсного режиму нафтопроводу "Одеса-Броди", безпідставні.

"Є споживачі українські, які знаходяться на західному кордоні і зараз зазнають серйозні проблеми з постачанням нафти. Є інтереси у австрійських споживачів і словацьких. Якщо буде політичний розвиток в цьому напрямі і буде дане зелене світло з боку Кабміну на ці постачання, то я думаю, що компанія "Укртранснафта" буде готова забезпечити протягом коротких термінів, буквально протягом кварталу, всі необхідні умови для того, щоб ці постачання почалися вчасно", - сказав Олександр Нарбут.

Президент України Віктор Ющенко закликав уряд перевести нафтопровід "Одеса-Броди" в аверсний режим.

"Я вимагаю терміново від уряду перевести нафтопровід "Одеса-Броди" на проектний режим його використання, тобто на аверсний. Про що багато раз заявлялося", - сказав Віктор Ющенко під час наради щодо затвердження Техніко-економічного обґрунтування Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору на базі нафтопроводу "Одеса-Броди".

В той же час, міністр палива та енергетики Юрій Продан заявив, що поки компаній, які були б зацікавлені в запуску нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі, немає.

За матеріалом: ІМК
Зараз ви читаєте новину «"Одеса-Броди" в аверсному режимі запрацює в 2010-му – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі