неділя, 25 травня 2008 21:01

"Нунсівець" запропонував розмістити українську військову базу в Росії

Народний депутат від блоку Наша Україна – Народна самооборона Юрій Стець пропонує в обмін на перебування Чорноморського флоту РФ в Україні після 2017 року отримати право на розташування бази українських Військово-морських сил у Балтійському регіоні Росії "Поважаючи давні відносини братніх народів Росії та України й підтримуючи прагнення політиків обох країн розвивати добросусідські стосунки, усвідомлюючи, що подальші розмови навколо перебування Чорноморського флоту РФ на території України можуть поглибити кризу у відносинах братніх народів, можливо, було б доцільно запропонувати російській стороні наступну угоду: Україна погоджується на перебування ЧФ РФ на своїй території і після 2017 року. Натомість Військово-морські сили України отримують право на розташування своєї бази у Балтійському регіоні у м. Кенігсберг", - заявив Стець.

"Розуміючи, що рано чи пізно Україна та РФ стануть членами НАТО, така далекоглядність може лише посприяти отриманню економічних, оборонних та, насамперед, політичних дивідендів Україною та Росією", - переконаний народний депутат.

Подання відповідного законопроекту Стець планує внести на розгляд Верховної Ради вже наступного пленарного тижня.

За матеріалами  УНІАН  

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець" запропонував розмістити українську військову базу в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі