пʼятниця, 16 січня 2009 08:30

"Народний Рух" вимагає підвищити оренду для ЧФ Росії

"Народний Рух" вимагає підвищити оренду для ЧФ Росії
Партія "Народний Рух України" виступає за укладання Україною контрактів з транзиту російського газу з європейськими країнами-споживачами, а не з російським газовим монополістом компанією "Газпром".

Про це сказано в повідомленні прес-служби НРУ.

"Ми повинні укладати контракти на транзит російського газу не з "Газпромом", а з європейськими споживачами напрямку", - скзаано в заяві НРУ.

При цьому партія вважає, що Україна повинна вимагати переходу на європейські ціни на транзит російського газу по своїй території.

"Ми повинні перестати дотувати економіку Росії, установлюючи необґрунтований тариф на транзит, що в 5-7 разів нижче ринкового. Більше того, необхідно перевести на ринкові принципи орендну плату за використання об"єктів нерухомості й земельних ділянок Чорноморського флоту Росії", - вважає НРУ.

Партія зазначила, що не існує середньоєвропейської ціни на газ 450 доларів за тис. куб. м.

НРУ висловив переконання, що в нинішній ситуації керівництво України діяло абсолютно адекватно.

Українська народна партія просить Президента Віктора Ющенка переконати Європейський Союз купувати газ на кордоні України й Росії.

Зараз транзит газу через Україну не здійснюється.

1 січня "Газпром" припинив поставки газу в Україну й обвинуватив "Нафтогаз" у несанкціонованому відборі транзитного газу.

З 5 січня "Газпром" почав скорочувати поставки газу для транзиту в Європу на обсяг, нібито відібраний українською стороною.

З 7:45 7 січня "Газпром" повністю припинив поставки газу в газотранспортну систему України, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Народний Рух" вимагає підвищити оренду для ЧФ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі