понеділок, 05 квітня 2010 14:18

"Бютівців" перевірили на детекторі брехні у "справі педофілів"

"Бютівців" перевірили на детекторі брехні у "справі педофілів"
Дослідження на "поліграфі" не підтвердили участь народних депутатів від БЮТ Сергія Терьохіна і Руслана Богдана в розтлінні дітей.

Про це йдеться в звіті тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин, пов"язаних із звинуваченням у розтлінні неповнолітніх, який має у розпорядженні "Українська правда".

"У справі проведені психолого-фізіологічні дослідження з використанням поліграфа щодо Терьохіна, Богдана, Новожилова (гендиректор" Артека), Паєвського, висновки яких не підтвердили їх участі в діях сексуального характеру відносно потерпілих дітей", - йдеться в документі.

"Проведені судово-медичні експертизи обвинуваченого Полюховича (Дмитро Полюхович – батько дітей), свідків Дунаєва, Паєвського і Новожилова. Ознак активного або пасивного гомосексуалізму у вказаних осіб не виявлено", - наголошується в звіті.

"Щодо питань наявності у обвинуваченого Полюховича можливих проявів нетрадиційної сексуальної орієнтації допитані особи за місцем його народження, роботи і проживання, відпрацьовані його зв"язки, що містилися в записниках. Інформації про схильність Полюховича до нетрадиційної сексуальної орієнтації не отримано", - підкреслили депутати.

Згідно з документом, "також були проаналізовані телефонні з"єднання Полюховича з іншими особами, на яких вказали діти, проте інформацію, яка б мала інтерес для слідства, не отримано".

"Київським міським центром судово-психіатричних експертиз проведено комплексну комісійну психолого-психіатричну експертизу обвинуваченого Полюховича. Наявність у нього розладів психіки і поведінки не встановлено", - йдеться в звіті.

"Згідно зі свідченнями вчителів і однокласників у школі, де вчилися діти, лікарів, психологів школи і районної поліклініки за місцем проживання потерпілих, вони не помічали яких-небудь негативних змін у поведінці дітей", - повідомили депутати.

Згідно з документом, відсутні позитивні результати допитів осіб, що проживають у сусідніх номерах в готелі "Аделари" в МДЦ "Артек" у період проживання в ньому Полюховича і його дітей у червні-липні 2008 і жителів будинку, в якому нібито знаходиться квартира, де з дітьми здійснювалися статеві акти.

"Призначена комісійна судово-медична експертиза з метою з"ясування механізму спричинення дітям тілесних ушкоджень, а також психологічна експертиза для з"ясування їх основних індивідуально-психологічних особливостей і низки інших питань", - йдеться в звіті.

"Проте з листопада 2009 законний представник потерпілих Олена Полюхович (мати дітей) відмовляється надати дітей для проведення вказаних судових експертиз, які вкрай важливі для слідства", - підкреслили депутати.

Звіт підписано главою ТСК, депутатом від Компартії Катериною Самойлик.

13 жовтня 2009 року прес-служба Партії регіонів розповсюдила заяву депутата Вадима Колесніченка про те, що до нього звернулася мати двох дітей, яких згвалтували високопоставлені чиновники в "Артеку".

Генеральна прокуратура у свою чергу підтвердила, що така справа, порушена за статтею 156 Кримінального кодексу (розбещення неповнолітніх), існує і розслідується Головним слідчим управлінням Міністерства внутрішніх справ.

Пізніше в інтернет-виданнях з"явилася копія депутатського звернення до Президента, автором якого нібито є депутат від БЮТ Григорій Омельченко, в якому наголошується, що до розбещення дітей в "Артеку" нібито причетні генеральний директор "Артека" Борис Новожилов, головний лікар - Генріх Ратт, священик Вадим Паєвський і депутат від фракції БЮТ Віктор Уколов.

Пізніше в ЗМІ з"явилася інформація про те, що до цієї справи нібито також причетні народні депутати від БЮТ Сергій Терьохін і Руслан Богдан. Депутати і Новожилов заперечували свою причетність до справи.

20 жовтня 2009 року Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування питань, пов"язаних із звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх у Міжнародному дитячому центрі "Артек" (Крим).

Зараз ви читаєте новину «"Бютівців" перевірили на детекторі брехні у "справі педофілів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі