вівторок, 03 жовтня 2006 10:05

Путін застеріг Буша від підтримки Саакашвілі

 

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові зі своїм американським колегою Джорджем Бушем застеріг його від "заохочення деструктивної політики" грузинської влади.

- У відношенні до Грузії з російської сторони була підкреслена неприйнятність і небезпека для світу і стабільності в регіоні будь-яких дій третіх країн, що могли б трактуватися грузинським керівництвом як заохочення своєї деструктивної політики, - сказано в повідомленні прес-служби російського президента.

Нагадаємо, що взаємини між Росією і Грузією значно загострилися після арешту в Тбілісі 4 російських військовослужбовців, яких звинуватили у шпигунстві. Росія сприйняла цей крок грузинської влади провокаційним і у відповідь на дії Тбілісі відкликала свого посла для консультацій у Москву.

Москва також заявила про припинення транспортного і поштового сполучення з Грузією і відмовилася від придбання в цій країні деяких видів продукції.

Грузинська влада, яка визначили російську реакцію на арешт громадян РФ "занадто гострою", увечері 2 жовтня пом"якшили свою позицію щодо арештантів: військовослужбовці були звільнені з-під варти і передані співробітникам місії ОБСЄ.

Звільнені офіцери негайно вилетіли до Росії, пише Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Путін застеріг Буша від підтримки Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі