понеділок, 12 травня 2014 02:50

Путін ще роздумує, чи визнавати "референдуми" на Сході України

Путін ще роздумує, чи визнавати "референдуми" на Сході України
Володимир Путін Фото: alternews.com

Президент РФ Володимир Путін сформулює своє ставлення до референдумів про статус Донецької та Луганської областей "за їх підсумками". Про це заявив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков газеті "Комерсант", передає УНН.

Яким буде рішення президента РФ, прогнозувати складно, додав він. Також Пєсков зазначив, що Путін не просив перенести дату референдуму, а лише давав таку рекомендацію.

"Проте до неї, навіть враховуючи авторитет президента РФ, прислухатися було складно. З урахуванням ведення реальних бойових дій мешканці змушені діяти за своїм планом і виходячи з реальної обстановки", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, згідно підрахунку 100% голосів на так званмоу референдумі, що пройшов 11 травня у Донецькій та Луганській областях, 89,7% громадян проголосували за державну самостійність самопроголошеної Донецької народної республіки. Варто зазначити, що відповідно до українського законодавства згадане опитування не має юридичноъ сили і його проведення не визнає ЄС, США, ОБСЄ та низка інших країн світу. Про підтримку референдуму жодна з країн світу офіційно не висловилась.

Зараз ви читаєте новину «Путін ще роздумує, чи визнавати "референдуми" на Сході України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі