вівторок, 15 жовтня 2024 19:50

Кожен п'ятий митець, якого випустив за кордон Мінкульт, не повернувся - Точицький

Кожен п'ятий митець, якого випустив за кордон Мінкульт, не повернувся - Точицький
Микола Точицький перебуває на міністерські посаді з 5 вересня цього року. Фото: Міністерство культури та інформаційної політики

Кожен п'ятий культурний діяч, який виїжджає за кордон з відповідним дозволом від Міністерства культури та стратегічних комунікацій, не повертаються до України.

Про це сказав міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький, повідомили Lb.ua.

"Протягом останніх років мала би бути створена база, відповідно до якої митці могли би виїжджати за кордон. Але її нема", - сказав Точицький.

"Мені щоденно доводиться розглядати по 100 заяв на виїзд, більшості з цих імен я не знаю, доводиться витрачати час на пошук інформації. Також маю зауважити, що з 5 тих, хто виїхав, 1 не повертається," - заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сидячи за кордоном, щось цвірінькає і гавкає" - Притула висловився про Волошина, який втік з України

5 вересня Верховна Рада призначила на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій Миколу Точицького. З квітня 2024 року Точицький був заступником керівника Офісу президента. Перед цим Точицький був заступником міністра закордонних справ.

Торік стендап-комік Андрій Щегель в інтерв'ю журналісту Роману Скрипіну заявив, що отримавши дозвіл від Мінкульту, виїхав за кордон. Попри те, що мав три повістки.

Після цього Мінкульт заявив, що Щегель порушив правила перетину державного кордону і повернення в Україну.

Також міністерство заявило, що подало на затвердження Кабінету міністрів новий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку. Попередній міністр Олександр Ткаченко заявляв про підготоку змін до порядок перетину держкордону діячами культури.

Зараз ви читаєте новину «Кожен п'ятий митець, якого випустив за кордон Мінкульт, не повернувся - Точицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі