середа, 13 квітня 2011 10:46

Путін пообіцяв Азарову обґрунтувати ціни на газ

Путін пообіцяв Азарову обґрунтувати ціни на газ

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін пообіцяв своєму українському колезі Миколі Азарову обговорити з урядом України питання обґрунтованості ціноутворення на газ для України.

Про це на засіданні уряду в середу сказав Микола Азаров, передає кореспондент Gazeta.ua.

Чиновник уточнив, що під час візиту Путіна до України обговорювались актуальні питання двостороннього співробітництва.

"Перш за все, сторони із задоволенням констатували, що товарообіг між країнами в минулому році зріс в 1,6 разів і значно перевищив докризовий період", - зауважив Азаров.

За його словами, українська сторона в ході переговорів ставила питання про те, що гальмує співпрацю України та Росії.

"Для нас це, в першу чергу, проблема кабальної газової угоди, укладеної попереднім керівником уряду. Зростання тарифів та цін в Україні - це прямий наслідок вкрай невигідної угоди. Тому поки ми її не переглянемо, Україна буде скута в розвитку. Про це я відверто сказав керівнику уряду Росії. Ми пояснили, що Україна знаходиться набагато ближче до Росії, аніж Німеччина, наприклад, а отримала газ за значно вищою ціною. Таку довідку я особисто вручив Володимиру Путіну", - наголосив Азаров.

Голова українського уряду сказав, що позитивним результатом перемовин було те, що Путін пообіцяв доручити своєму заступнику Сєчину під час його візиту в Україну 19 квітня обговорити з урядом України питання обґрунтованості ціноутворення на газ для України.

Азаров також доручив першому віце-прем'єру Андрію Клюєву, міністру енергетики та вугільної промисловості Юрію Бойку під час цих переговорів використати усі аргументи, інформацію та аналіз, який є в уряду України, щодо російського газу.

Зараз ви читаєте новину «Путін пообіцяв Азарову обґрунтувати ціни на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі