середа, 13 квітня 2011 08:31

Азаров хоче взяти ще один кредит у Росії

Азаров хоче взяти ще один кредит у Росії

Підготовку кредитної угоди щодо будівництва 3 і 4 енергоблоків на Хмельницькій АЕС необхідно завершити у стислі терміни.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з главою уряду Росії Володимиром Путіним.

"Враховуючи важливість для наших країн проекту зі спорудження третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС, вважаю за необхідне завершити в найкоротші терміни підготовку кредитної угоди із "Сбербанком Росії" щодо фінансування цього проекту", - зазначив Азаров.

У квітні минулого року прем'єр-міністр РФ Володимир Путін запропонував об'єднати атомну промисловість України та Росії. Зокрема російський прем'єр запропонував допустити українські атомні підприємства для роботи на російському ринку, а також спільно працювати на зовнішніх ринках. Крім того Росія запропонувала допомогу у будівництві на території нашої країни заводу для виробництва відпрацьованого ядерного палива.

Нагадаємо що на початку червня 2010 року. Україна отримала від ВТБ 2 млрд доларів у якості бридж - кредиту перед розміщенням суверенних евробондів й отриманням першого траншу кредиту МВФ.

Передбачався також випуск євробондів на 2 мільярди доларів. Проте після проведення road show у першій половині липня Мінфін повідомив, що вирішив не розміщувати євробонди, враховуючи існуючі джерела фінансування і стан ліквідності. Водночас за деякий час уряд таки здійснив випуск єврооблігацій.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче взяти ще один кредит у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі