четвер, 11 вересня 2014 15:11

Путін після України може взятися за країни Балтії - Форбс

Путін після України може взятися за країни Балтії - Форбс
Фото: ru.tsn.ua

Російський президент Володимир Путін може спробувати розхитати ситуацію в Литві, Латвії та Естонії, незважаючи на те, що вони є членами НАТО. Про це пише у своїй статті головний редактор Forbes Стів Форбс.

"З урахуванням реакції Заходу на вторгнення до Грузії і в Україні у Путіна з'явиться спокуса кинути пробну кулю. Російський президент не стане посилати війська і танки - натомість країни Балтії наповнять підготовлені агенти і провокатори, а їх економіка буде серйозно страждати від дестабілізації і тиску", - зазначає він.

"США і НАТО не будуть знати, як реагувати. Без відкритого вторгнення цілком може виявитися, що Путіну вдасться випатрати з НАТО його сутність", - йдеться в статті.

"Що потрібно робити Заходу, цілком очевидно, проте це відбудеться тільки при вольовому керівництві США", - упевнений автор.

Форбс пропонує низку заходів щодо стримування Росії: постачання Україні всього необхідного озброєння, створення української валютної ради для стабілізації гривні, постійна присутність військ НАТО в Польщі та країнах Балтії, різке загострення фінансових санкцій проти російських олігархів, банків і корпорацій.

"Завдяки слабкому долару Росія з початку минулого десятиліття отримала сотні мільярдів доларів непередбачених доходів від експорту нафти і газу. Стабільний долар різко скоротив би цей приплив грошей - зовсім як в 1980-ті, коли Рональд Рейган покінчив із жахливою інфляцією 1970-х років", - стверджує автор статті.

"Приведіть у порядок економіку США, як президент Рейган на початку 1980-х, - дає останній рада головний редактор. - Наш приголомшливий приклад украй деморалізував Москву".

"З цим, на жаль, доведеться почекати до нового президента", - шкодує Форбс.

Зараз ви читаєте новину «Путін після України може взятися за країни Балтії - Форбс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі