понеділок, 11 серпня 2014 14:06

Путін може виправдати вторгнення в Україну ударами США в Іраку – New York Times

Путін може виправдати вторгнення в Україну ударами США в Іраку – New York Times
ria.ru

Авіаудари армії США по позиціях терористів у Іраку можуть стати виправданням вторгнення в Україну для президента Росії Володимира Путіна.

Про це пише на сторінках The New York Times журналіст Пітер Бейкер, який зауважує, що Кремлю начхати на велику різницю між збройними конфліктами в Україні і Іраку, - повідомляє "ТСН"

"За словами аналітиків, якщо Путін вирішить направити російські війська через кордон, в нього буде ще одна причина. Точно так, як Обама каже, що намагається захистити езідів і курдів від сунітських екстремістів, Путін може заявити, що хоче захистити російськомовне населення від українських фашистів", - йдеться в статті.

Під питанням залишається, чи потрібне Путіну таке виправдання. Оглядач нагадує, що президент завжди використовує приводи в суперечках з США чи ЄС. Більше того, еквівалентна аргументація була прийомом Москви ще з часів СРСР.

"В часи СРСР кремлівські чиновники відкидали побоювання американців щодо ставлення росіян до євреїв, посилаючись на дискримінацію темношкірих і індіанців у США. Коли прем'єр-міністр Путін в 1999 році ввів російські війська в Чечню, російські чиновники порівняли бомбардування, які вбили тисячі громадян, з натовськими ударами по силах сербів у Косово. Тепер вже президент Путін повернувся в цьому році до косовського прикладу, виправдовуючи анексію Криму", - йдеться у статті.

Автор також нагадує, як Путін у 2005 році заявив президенту США Джорджу Бушу, що він не має права вчити його свободі преси, тому що він сам нещодавно звільнив репортера телеканалу CBS Дена Ратнера. Буш намагався пояснити колезі, що президент США не має повноважень так вчинити, але марно. 

"Не думаю, що Путін має потребу в американських ударах по Іраку для виправдання своїх дій. Ірак йому ні до чого. Це просто спосіб відволікти увагу США від того, що він збирається зробити", - вважає президент Freedom House Девід Крамер. Сьогодні канадська газета Globe and Mail писала, що Путін опинився в складній ситуації, яку сам створив.

Експерти не бачать майбутнього в Путіна і вважають його правління "crazy russian".

Зараз ви читаєте новину «Путін може виправдати вторгнення в Україну ударами США в Іраку – New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі