субота, 12 жовтня 2024 02:29

В США відреагували на смерть української журналістки Вікторії Рощиної в російському полоні

В США відреагували на смерть української журналістки Вікторії Рощиної в російському полоні
В США прокоментували смерть в російському полоні української журналістки Вікторії Рощиної. Фото: Укрінформ

Сполучені Штати "глибоко стривожені" смертю української журналістки Вікторії Рощиної в російському полоні.

Росію потрібно притягнути до відповідальності за цей злочин, у соцмережі Х написала пані посол США в Україні Бріджит Брінк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява щодо вбивства журналістки Вікторії Рощиної

"Її трагічна смерть свідчить про триваючі викрадення та ув'язнення журналістів у Росії, відвертий напад на вільні ЗМІ та правду. Росія буде відповідати за це", - написала Брінк.

В Євросоюзі також прокоментували вбивство української журналістки в російському полоні. Там заявили, що "шоковані звістками".

Про смерть 27-річної Вікторії Рощиної повідомило російське міністерство оборони у відповідь на звернення батька журналістки Володимира Рощина від 28 серпня 2024 року. Лист міноборони РФ датований 2 жовтня 2024 року.

У короткому повідомленні зазначена дата смерті журналістки - 19 вересня 2024 року, а також те, що її тіло повернуть "українській стороні в рамках обміну тілами затриманих осіб". Обставини та причини смерті не повідомляються.

Вікторія Рощина зникла 3 серпня на тимчасово окупованій території, звідки вела репортаж. Батько Рощиної сказав, що Служба безпеки України підтвердила йому, що Вікторію захопили російські окупанти.

Вікторія Рощина працювала на "Українське радіо", hromadske, UA:Перший, публікувалася в "Українська правда" і "Радіо Свобода".

Зараз ви читаєте новину «В США відреагували на смерть української журналістки Вікторії Рощиної в російському полоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі