четвер, 10 жовтня 2024 19:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У російському полоні померла українська журналістка Вікторія Рощина

У російському полоні померла українська журналістка Вікторія Рощина
Журналістка Вікторія Рощина. Фото: hromadske.ua

Інформація про смерть української журналістки Вікторії Рощиної у російському полоні підтвердилася.

Про це сказав керівник пресслужби координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко, повідомили "Суспільне".

"На жаль, інформація про смерть Вікторії підтверджена. Про обставини смерті зараз зарано говорити, проводиться робота, щоб їх встановити. У будь-якому випадку ми дізнаємося про ці обставини і, якщо є винні чи причетні до цієї смерті, вони будуть покарані.Такі злочини не мають терміну давності", - заявив Яценко.

За словами Яценка, Рощина була у списках на обмін, і її переведення з Таганрога до Москви було етапом підготовки до звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гітлерівський концтабір: показали фото українців після російського полону

Вікторія Рощина була у списках на обмін і невдовзі мала повернутися додому, повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, пишуть "Суспільне".

"ЇЇ повернення було погоджене і остання інформація, яка відома, її етапували до "Лефортово" з метою підготовки повернення додому", - сказав Юсов.

"Найближчим часом вона мала бути вдома, для цього було зроблене все необхідне", - сказав представник ГУР.

Про смерть 27-річної Вікторії Рощиної повідомило російське міністерство оборони у відповідь на звернення батька журналістки Володимира Рощина від 28 серпня 2024 року, повідомили Ґрати.

Лист міноборони РФ, датований 2 жовтня 2024 року, був надісланий електронною поштою сьогодні, пишуть. У короткому повідомленні зазначена дата смерті журналістки - 19 вересня 2024 року, а також те, що її тіло повернуть "українській стороні в рамках обміну тілами затриманих осіб". Обставини та причини смерті не повідомляються, пишуть Ґрати.

Торік у жовтні hromadske повідомили, що Вікторія Рощина зникла 3 серпня на тимчасово окупованій території, звідки вела репортаж. Батько Рощиної сказав, що Служба безпеки України підтвердила йому, що Вікторію захопили російські окупанти.

Вікторія Рощина працювала на "Українське радіо", hromadske, UA:Перший, публікувалася в "Українська правда" і "Радіо Свобода".

Зараз ви читаєте новину «У російському полоні померла українська журналістка Вікторія Рощина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі