субота, 16 серпня 2014 00:58

Путін хоче зустрітися, тримаючи мого сина в заручниках - Джемілєв

Путін хоче зустрітися, тримаючи мого сина в заручниках - Джемілєв
Фото: qtmm.org

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв каже, що президент РФ Володимир Путін пропонує зустріч, шантажуючи його долею сина.

Про це Джемілєв, якому Росія заборонила в'їзд до Криму на п'ять років, заявив в ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, від представників президента Росії надходять пропозиції зустрітися з Володимиром Путіним.

Вони натякають, що у залежності від результатів розмови утримуваний під арештом в анексованому Криму син Джемілєва буде звільнений, а лідерові кримських татар відкриють дорогу до Криму.

На думку Джемілєва, його сина тримають у заручниках, щоб отримати потрібну їм відповідь.

Лідер кримськотатарського народу переконаний, що окупація Криму не протягне більше п'яти років, і він зможе повернутися на батьківщину.

"Вони дуже великі оптимісти, якщо думають, що протримаються п'ять років. Я думаю, цей термін буде коротшим. Щоправда, ніхто зараз не може сказати, скільки місяців чи скільки років, але однозначно окупація закінчиться і Крим повернеться до складу України", - каже Джемілєв.

"Але тепер вже все буде по-іншому. І ми матимемо змогу повернутися на Батьківщину абсолютно законно і всі понесуть відповідальність за те, що зробили з громадянами України на їх землі", – заявив Джемілєв.

Як відомо, в травні 2013 року Джемілєв був затриманий у Бахчисараї за підозрою в убивстві.

Начебто Хайсер Джемілєв через необережне поводження з рушницею у своєму будинку випадково вистрелив із неї. Куля влучила в чоловіка, який працював у саду.

Відповідно до статей російського кримінального кодексу, за якими звинувачують Хайсера Джемілєва, покарання передбачає до 15 років позбавлення волі та навіть довічне ув'язнення.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і наголошують, що Крим Росія анексувала.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче зустрітися, тримаючи мого сина в заручниках - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі