пʼятниця, 06 січня 2023 09:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Провокації та замилювання очей: навіщо Путіну різдвяне перемир'я

Провокації та замилювання очей: навіщо Путіну різдвяне перемир'я
Володимир Путін може готувати провокації на Різдво. Фото: glavcom.ua

Російський президент Володимир Путін оголосив про різдвяне перемир'я, щоб відвести увагу росіян від масової ліквідації окупантів у Макіївці Донецької області.

Втім, є й інша причина. Можливі провокації у Києво-Печерській Лаврі, заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

"Запит Путіна про перемир'я на Різдво – це спроба всередині Росії перебити картинку з Макіївкою, яка почала виходити з-під контролю. Річ у тім, що традиційна тактика росіян працює. Після гучних поразок завжди засипають ефір тисячами нікчемних перемовин", – говорить Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відреагував на "різдвяне перемир'я" Путіна

Сьогодні мають оприлюднити імена винних загарбників, які допустили розгромний удар ЗСУ. Це будуть "стрілочники замість генералів".

"Але не виключено, що це підготовка до провокацій у Лаврі. Одним словом, нічого нового. Все, як завжди, примітивно", – додав Денисенко.

У четвер, 5 січня Путін наказав запровадити режим припинення вогню в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня. Дав доручення міністру оборони Сергію Шойгу. Заявив, що робить це з огляду на звернення патріарха РПЦ Кирила.

Напередодні прихильник війни в Україні предстоятель РПЦ дійсно закликав до перемир'я на Різдво. Хоче, щоб православні люди могли відвідати служби.

Зараз ви читаєте новину «Провокації та замилювання очей: навіщо Путіну різдвяне перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі