пʼятниця, 18 грудня 2020 12:48

Призначення Шкарлета: у Раді готують позов до суду

Призначення Шкарлета: у Раді готують позов до суду
Нардепи заявили про готовність оскаржувати призначення Шкарлета. Фото: Facebook/Ірина Геращенко

Партія "Європейська солідарність" звернулася до регламентного комітету Верховної Ради з вимогою розглянути питання про незаконне призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки через факти неперсонального голосування депутатів.

Про це повідомила співголова фракції "ЄС" Ірина Геращенко у Facebook.

Фракція готова подавати до суду на нелегітимного міністра.

"Вимагаємо від Регламентного комітету розглянути голосування за Шкарлета, яке відбулося з порушеннями. Якби в Шкарлета була честь і совість, він би зараз подав у відставку. Ми як фракція готові подавати до суду на нелегітимного міністра", - зауважила нардепка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під крики "геть" Разумков прогнав Шкарлета з трибуни Ради

На вимогу "Європейської солідарності" та "Голосу" відбулася нарада з керівництвом парламенту щодо масових фактів неперсонального голосування, так званого кнопкодавства депутатів, заявила Геращенко.

"У нас є підстави стверджувати, що за плагіатора Шкарлета проголосували з кнопкодавством, чужими картками".

"Керівництво Верховної Ради визнало, що закони про кримінальну відповідальність за кнопкодавство, про які так кричав Зеленський як про зелені досягнення, – не працюють. Ніхто зі "слуг" не поніс жодної відповідальності за кнопкодавство", - додала вона.

Співголова фракції повідомила, що "Європейська солідарність" запропонує зміни до закону для посилення відповідальності народних депутатів за неперсональне голосування.

У четвер, 17 грудня, Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. За його кандидатуру проголосувала мінімальна кількість депутатів - 20 із фракції ОПЗЖ та 171 зі "Слуги народу".

Шкарлет народився 19 жовтня 1972 року. Навчався в Київському політехнічному інституті. 9 років був ректором Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права Міжнародного науково-технічного університету ім. академіка Юрія Бугая, а також ректором Чернігівського національного технологічного університету.

Восени Шкарлета звинуватили в плагіаті. Підставою стала його стаття 2007-го "Теоретичні основи формування економічної безпеки підприємств", на одній із яких базується дисертація.

11 вересня етичний комітет НАЗЯВО визнав плагіат у роботах Шкарлета. Наявність плагіату в роботах підтвердили також іноземні експерти.

Зараз ви читаєте новину «Призначення Шкарлета: у Раді готують позов до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі