пʼятниця, 11 вересня 2020 13:30

У роботах Шкарлета офіційно підтвердили плагіат

У роботах Шкарлета офіційно підтвердили плагіат
У роботах в.о міністра освіти та науки Сергія Шкарлета комітет визнав плагіат. Фото: МОН

Етичний комітет Національного агенства з питань забезпечення якості освіти підтвердив, що у 3 роботах виконуючого обов'язки міністра освіти Сергія Шкарлета є плагіат.

Про це повідомляє "Liga.Net".

Звернення про плагіат надійшли від нардепки Інни Совсун, ГО "Трон" (спільнота "Дисергейт"), Фундації регіональних ініціатив, і в листі від Секретаріату уряду з проханням перевірити факти.

"Вимушені констатувати плагіат у трьох роботах. Представимо це у нашому висновку. І є відповідна таблиця, яка вказує на некоректні посилання з ознаками академічного плагіату", - сказав керівник НАЗЯВО Сергій Квіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарлет відповів на звинувачення у плагіаті

Уривки робіт надсилали на перевірку 3 міжнародним експертам: Крістіну Моріарті, професору етики і права, ліцензованому адвокату у США, який працює в міжнародній організації з академічної доброчесності, міжнародному чеському експерту Томашу Фольтинеку та польському експерту з питань піратства і плагіату Кшиштофу Гутовському.

Усі вони визнали, що в роботах Шкарлета є плагіат.

"У нього - конфлікт інтересів. У вас особисті неприязні відносини зі Шкарлетом, бо на зустрічі з ректорами в публічному просторі заявили, що Шкарлет каже неправду і перекручує факти", - заявляв адвокат Шкарлета Олександр Радченко керівнику НАЗЯВО.

Сам в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет заперечує, що у його роботах є плагіат. Він запевняє, що ніколи не допускав випадків академічної недоброчесності.

Сергія Шкарлета звинуватили у плагіаті. Підставою стала його стаття 2007-го "Теоретичні основи формування економічної безпеки підприємств", на одній із яких базується дисертація.

Зараз ви читаєте новину «У роботах Шкарлета офіційно підтвердили плагіат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі