понеділок, 25 вересня 2023 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Притула сказав, чого ЗСУ не вистачає під час контрнаступу

Притула сказав, чого ЗСУ не вистачає під час контрнаступу
Протягом останніх чотирьох місяців українські волонтери їздять усією лінією фронту – від Харківщини до Запорізького напрямку – та фіксують недостатність тієї номенклатури, яка могла б бути забезпечена власними силами. Фото: facebook.com/serhiyprytula

На фронті під час контрнаступу Збройним силам України не вистачає протимінних тралів, FPV-дронів та систем радіоелектронної боротьби.

Частину цієї номенклатури можна виробляти в Україні,

заявив екстелеведучий та волонтер Сергій Притула в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Контрнаступ розпочався без переваги в повітрі. Волонтери виявляють в українських військ на фронті недостатність такої номенклатури, яка могла б бути забезпечена власними силами. Недостатньо бронетехніки – це очевидний факт", – сказав він.

Протягом останніх чотирьох місяців українські волонтери їздять усією лінією фронту – від Харківщини до Запорізького напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оборонні пакети від США та Канади і не тільки: Зеленський підбив підсумки тижня

"Вони фіксують недостатність тієї номенклатури, яка могла б бути забезпечена власними силами. Я маю на увазі – всередині України, без очікування на те, коли західні партнери нам передадуть матеріально-технічну допомогу. І власне з таких поїздок якраз і з'являються якісь проєкти, коли ми починаємо збирати, наприклад, на протимінні трали", – розповів Притула.

Українським військовим на передовій не вистачає й FPV-дронів:

"Зараз це дуже впливовий засіб на передній лінії фронту і на певну глибину в 6-7-8 кілометрів, і 10 – як хто залітає, які моделі FPV. І є питання не тільки в самій кількості FPV-дронів, а й в кількості добре вишколених, навчених операторів FPV-дронів. Йдеться про потребу в десятки, а то й у сотні тисяч у найближчій перспективі".

Також волонтер заявив про високий запит на окопні РЕБи з боку ЗСУ.

"Цей ринок дуже вузький. Номенклатура, яку пропонують на Заході, страшенно дорога, страшенно просто, я не знаю, – 20 тисяч доларів", – пояснив Притула.

Збройні сили України в ході контрнаступу зможуть досягти значного оперативного прориву на південній лінії фронту. Це можливо, якщо підтвердяться ключові припущення аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW) про можливості ЗСУ на цій ділянці, стан оборонних ліній окупантів і ще низка факторів.

Зараз ви читаєте новину «Притула сказав, чого ЗСУ не вистачає під час контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі