четвер, 25 грудня 2014 09:39

При бажанні Донбас можна звільнити швидше, ніж за рік - Тарута

При бажанні Донбас можна звільнити швидше, ніж за рік - Тарута
bbc.co.uk

Колишній губернатор Донецької області, бізнесмен Сергій Тарута впевнений, що звільнити Донбас від терористів можна швидше, ніж за рік.

Про це він розповів в інтерв'ю "Главкому".

"Домовлятися потрібно, вести переговори треба. Але потрібно й інші речі робити: організувати ефективну армію і її укомплектувати. Потрібно, щоб хтось керував ВПК, а у нас нікого немає. Треба розуміти, як воювати і що для цього є", - вважає Тарута.

"Це (звільнити Донбас, - ред.) можна зробити набагато швидше. Рік - це дуже довго. При ефективній роботі можна набагато швидше", - додав екс-губернатор.

У той же час, за його словами, терористи і російські війська і далі буду пробувати захопити Маріуполь.

"Бажання буде. Але Маріуполь ми захистили достатньо. Традиційними способами, без оголошення широкомасштабних військових операцій, взяти місто не можна. Є ймовірність, що можуть долетіти ракети. Але це проблема всіх прикордонних міст", - зазначив Тарута.

Як стверджує бізнесмен, одна з основних проблем полягає в тому, що терористи воюють зброєю, яку Росія вивезла з анексованого Криму.

"На 98% там зброя, яку вивозили і вивозять з Криму. Наше проти нас. Чому і не можемо як раз довести, що це російська зброя. Та тому що це все вивезено з Криму. Вивозилося поромом, перекидалося на територію Ростовської області, а звідти заходило сюди", - стверджує Тарута.

Зараз ви читаєте новину «При бажанні Донбас можна звільнити швидше, ніж за рік - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі