понеділок, 17 жовтня 2022 16:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Президентка Молдови розповіла про приїжджих росіян і загрози з боку РФ

Президентка Молдови розповіла про приїжджих росіян і загрози з боку РФ
Громадяни РФ можуть дестабілізувати обстановку у Молдові, сказала президентка Мая Санду. Фото: president.gov.ua

Молдова проводить особливу перевірку громадян Російської Федерації, які після мобілізації виїхали в цю країну.

Про це заявила президентка Молдови Мая Санду на спільній пресконференції з президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі.

"Ризики для безпеки сьогодні вищі, ніж зазвичай. Наші органи застосовують фільтр, який забезпечує, щоб люди з недобрими намірами й прагненням дестабілізувати обстановку не потрапили в країну", – сказала Санду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це якийсь сюрреалізм" – Ніно Катамадзе про росіян, які втікають у Грузію

Якщо РФ у якийсь спосіб загрожуватиме територіальній цілісності Молдови, країна вживатиме заходів для свого захисту, також сказала президентка.

Санду нагадала, що від моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну веде перемовини з партнерами про посилення обороноздатності Молдови.

Молдова має бути готова до оборони від російських окупантів, заявляла раніше Санду. Президентка позбавлятиме громадянства тих, хто воюватиме за країну-агресорку РФ.

У червні Мая Санду приїжджала в Україну. Кишинів підтримує Київ у боротьби з Москвою. У вересні Молдова заборонила авіакомпанії Air Moldova та іншим національним перевізникам відновлювати польоти до Москви.

Торік у липні президенти України, Молдови і Грузії схвалили декларацію про зміцнення співробітництва щодо європейської інтеграції.

Зараз ви читаєте новину «Президентка Молдови розповіла про приїжджих росіян і загрози з боку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі