субота, 11 вересня 2021 14:18

Президентка Естонії дала невтішний прогноз щодо членства України в ЄС

Президентка Естонії дала невтішний прогноз щодо членства України в ЄС
Кальюлайд вважає, що Україну чекає багато роботи до членства в ЄС. Фото: Reuters

Попереду в України багато років роботи для наближення до членства у ЄС, заявила президентка Естонії Керсті Кальюлайд.

Для членства в ЄС Україна спочатку повинна виконати Копенгагенські критерії, сказала вона під час форуму YES-Brainstorming, повідомляє "Європейська правда".

"Київ на відстані кількох світлових років від цього. На жаль, за п'ять років я не побачила наближення України до виконання Копенгагенських критеріїв",- заявила Кальюлайд.

Вона згадала про проблеми естонських інвесторів в Україні.

"Є компанія, яка дійшла до європейського правосуддя, але їй це не допомогло. А нещодавно я дізналася про компанію, яка наближалася до дуже серйозної угоди в України, але до них прийшов адвокат, не буду казати кого він представляв, і заявив, що для прискорення угоди їм треба поділитися частиною своїх акцій",- розповіла президентка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України в ЄС: у Європарламенті відповіли на заяву президентки Естонії

"Тому коли питають, чому Україна досі не в ЄС, то відповідь, на мій погляд, очевидна",- резюмувала вона.

Кальюлайд додала, що завжди була прихильницею членства у ЄС України, Грузії та Молдови.

"Багато років я казала вашим олігархам: наближення до ЄС збільшить вартість ваших активів. На жаль, мені не вдалося достукатися до них – тому я користуюся можливістю ще раз повторити це. Можливо, одного дня станеться чудо і вони почують цей меседж. Тоді Україна почне наближатися до ЄС",- додала Керсті Кальюлайд.

Президентка Естонії Кальюлайд заявила, що Україна не підходить під вимоги членства в ЄС. Про "20 років роботи" вона заявила в інтерв'ю в серпні. Також Кальюлайд назвала одну з головних умов вступу України в НАТО: завершення війни на Донбасі й повернення Криму.

Зараз ви читаєте новину «Президентка Естонії дала невтішний прогноз щодо членства України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі