четвер, 09 вересня 2021 14:47

Вступ України в ЄС: у Європарламенті відповіли на заяву президентки Естонії

Вступ України в ЄС: у Європарламенті відповіли на заяву президентки Естонії
Євродепутати нагадали, що критерії членства в ЄС лишаються незмінними. Фото: pixabay.com

Для вступу в Євросоюз Україні не обов'язково чекати 20 років, як заявила президентка Естонії Керсті Кальюлайд.

Депутати Європарламенту, члени неформальної групи друзів України, висловили підтримку її європейським прагненням в листі-відповіді на слова Кальюлайд, передає "Європейська правда".

"Зрозуміло, що поряд із плануванням реформ постає питання: коли? Коли Україна може очікувати повноправного членства в ЄС? Відповідь на це багато в чому залежить від країни, яка прагне обрати найкращий графік з огляду на темп і результати реформ і прогресу", - ідеться в документі.

Євродепутати нагадали, що критерії членства в ЄС лишаються незмінними.

"Україні доведеться повністю реалізувати угоду про асоціацію. Насамперед реформи. Це реформи в політичній, правовій системі, різних державних та економічних сферах. Боротьба з корупцією в українських судах і державному управлінні залишається центральним завданням, яке необхідно виконати. Україна перебуває на шляху реформ. Її досягнення радують. Тож ми сподіваємося на подальший прогрес", - додали в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський із сенаторами зі США обговорив Донбас і вступ України в НАТО

Президентка Естонії Кальюлайд заявила, що Україна не підходить під вимоги членства в ЄС. Про "20 років роботи" вона заявила в інтерв'ю в серпні. Також Кальюлайд назвала одну з головних умов вступу України в НАТО: завершення війни на Донбасі й повернення Криму.

Зараз ви читаєте новину «Вступ України в ЄС: у Європарламенті відповіли на заяву президентки Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі