середа, 25 серпня 2021 10:32

Президентка Естонії зробила несподівану заяву про вступ України до ЄС

Президентка Естонії зробила несподівану заяву про вступ України до ЄС
Президент України Володимир Зеленський та президентка Естонії Керсті Кальюлайд у 2019 році обговорювали євроінтеграцію України. Фото: president.gov.ua

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд упевнена, що Європейський Союз має набратися сміливості в плані розширення. Проте зараз Україна не підходить під вимоги членства в ЄС.

Про це йшлося в інтерв'ю Кальюлайд "Європейській правді".

"Або ми пропонуємо повне членство, або створюємо новий формат для трьох амбітних держав - України, Молдови та Грузії", - зазначила президентка.

Вона впевнена, що ЄС потрібно ухвалити якесь рішення щодо східних партнерів і не затягувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко: Путін не нападе на Польщу чи Литву, бо вони в НАТО

"Вступ до ЄС має купу умов. Відверто, жодна з ваших держав не виконує критерії членства. Вам знадобиться 20 років роботи, поки ви дійдете до цієї готовності. Усі три країни мають проблеми із судами. Ви не підходите під вимоги членства в ЄС", - додала вона.

Президентка запевнила, що Євросоюз піде назустріч і допомагатиме, "але роботу виконувати вам, і це важко".

Вступ України до Європейського Союзу підтримують 64% українців, у НАТО - 54%. Найбільше тих, хто підтримує європейське майбутнє України, серед наймолодших (16-24 роки): 66% за вступ у НАТО, 75% за вступ у ЄС. Але й у старших категоріях не менш як половина респондентів - за рух України в західному напрямі.

Зараз ви читаєте новину «Президентка Естонії зробила несподівану заяву про вступ України до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі