субота, 03 вересня 2022 21:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент подякував за збиті російські "Алігатор" і "Калібри"

Президент подякував за збиті російські "Алігатор" і "Калібри"
3 вересня Повітряні сили ЗСУ на Донеччині збили російський КА-52 "Алігатор". Ілюстративне фото

Повітряні сили ЗСУ показують хороший результат, знищуючи російські ракети та авіацію.

Україна вдячна всім партнерам, які допомагають з протиповітряною обороною. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогодні хороший результат у наших Повітряних сил – збиті "Калібри", ударний гвинтокрил окупантів, безпілотники. Хочу подякувати всім нашим захисникам і захисницям неба з повітряного командування "Схід". Ви молодці – сьогодні й завжди", – звернувся Зеленський.

Кожен такий результат – це врятовані життя наших громадян, сказав президент.

"Ми зробимо все, щоб Україна могла повністю убезпечити своє небо від російських ракет та авіації. Це одне з фундаментальних питань для нашої держави", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 тисяч російських залізничників хочуть відправити воювати в Україну

Жорсткі бойові дії тривають на багатьох ділянках фронту – Харківщині, Донбасі, півдні, сказав президент.

Українська артилерія робить усе, щоб знищити ударний потенціал окупантів, щоб кожен російський штаб і всі їхні склади боєприпасів, логістичні маршрути на окупованій території були знешкоджені, заявив.

"Я дякую нашим воїнам, які це забезпечують. Сьогодні зокрема хочу відзначити бійців 55-ї артилерійської бригади на Донецькому напрямку – за влучний вогонь по ворогу. Дякую й нашій розвідці, й Службі безпеки України за точність наших відповідей по позиціях і об'єктах окупантів", – сказав Зеленський.

3 вересня близько 10:30 Повітряні сили збили на Донеччині російський гелікоптер Ка-52 "Алігатор" і безпілотний літальний апарат "Форпост".

Підрозділи зенітних ракетних військ збили п'ять крилатих ракет "Калібр", випущених окупантами з акваторії Чорного моря по Дніпру.

Цього тижня Зеленський подякував Повітряним силам за 205-ий збитий російський вертоліт.

Зараз ви читаєте новину «Президент подякував за збиті російські "Алігатор" і "Калібри"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі