понеділок, 27 лютого 2012 13:49

Президент Ємену офіційно відрікся від влади

Президент Ємену офіційно відрікся від влади

Почесний президент Ємену Алі Абдулла Салех офіційно відрікся від влади, передавши її своєму заступникові Абдурабе Мансуру Хаді. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Церемонія передачі влади відбулася в президентському палаці в Сані.

"Я передаю прапор революції в надійні руки", - сказав Салех наступнику. Хаді в свою чергу висловив сподівання, що зможе зустрітися з Салехом "в цьому залі ще раз".

Він також анонсував власне перебування на посаді президента протягом двох років. "Сподіваюся, через два роки новий лідер займе моє місце", - сказав Хаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Ємену обстріляли ракетами протестантів

Також новий президент заявив, що має намір зосередитися на боротьбі з міжнародною терористичною мережею "Аль-Каїда", яка має в Ємені великий вплив.

"Це патріотичний і релігійний обов'язок - продовжувати боротьбу з "Аль-Каїдою ". Якщо ми не забезпечимо безпеку, то ситуація може вилитися в хаос", - заявив Хаді.

Абдураба Мансур Хаді отримав підтримку 99,8 відсотків виборців на виборах 21 лютого. Він був єдиним кандидатом на президентський пост. У голосуванні взяли участь більше 60 відсотків тих, хто має право голосу населення Ємену.

Хаді виконує роль так званого "технічного президента". Протягом терміну його правління повинна бути скликана конференція для визначення нової політичної системи в Ємені і вироблена нова конституція. Потім повинні відбутися нові президентські і парламентські вибори.

Алі Абдулла Салех фактично відрікся від влади ще восени 2011 року під тиском опозиції, що отримала підтримку низки західних і арабських країн. Пішовши на компроміс з опозицією, Салех отримав посаду почесного президента країни і гарантію від переслідувань в майбутньому. У січні 2012 року Салех відлетів з Ємену в США, проте приблизно через місяць повернувся на батьківщину.

Зараз ви читаєте новину «Президент Ємену офіційно відрікся від влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі