вівторок, 01 серпня 2017 12:14

Уряд підготував нові вимоги для виходу на пенсію

Уряд підготував нові вимоги для виходу на пенсію
Для виходу на пенсію потрібно працювати 35 років. Фото twitter.com

В Україні поки що не планують підвищувати пенсійний вік для громадян.

Про це під час брифінгу заявив заступник Міністра соціальної політики Микола Шамбір, повідомляє Еспресо.TV.

"Кабінет міністрів має принципову позицію стосовно того, що підвищення пенсійного віку в країні проводити не будуть. Ми замінюємо підвищення пенсійного віку збільшенням вимог до страхового стажу", - наголосив Шамбір.

За його словами, з 2018 року мінімальний стаж для призначення пенсій становитиме 25 років, він буде поступово збільшуватися до 35 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, якою буде пенсію через 10 років.

У червні прем'єр-міністр Володимир Гройсман зауважив, що законопроект про пенсійну реформу не передбачає підвищення пенсійного віку в Україні.

2021 року запровадять другий накопичувальний рівень пенсійної системи. Саме тоді зрівняється пенсійний вік для чоловіків і жінок. За прогнозами уряду, до того часу середня зарплата повинна зрости до 11 тис. грн, а за сприятливих умов - і більше. Завдяки зростанню зарплат в уряду будуть усі передумови для запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення.

Зараз ви читаєте новину «Уряд підготував нові вимоги для виходу на пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі