понеділок, 22 серпня 2022 20:20

"Позитивно здивує" – Кулеба заінтригував завтрашнім самітом "Кримської платформи"

"Позитивно здивує" – Кулеба заінтригував завтрашнім самітом "Кримської платформи"
Дмитро Кулеба заявив, що цьогоріч саміт Кримської платформи стане більш глобальним, ніж 2021-го. ФОТО: зі сторінки глави МЗС у Facebook

23 серпня відбудеться онлайн другий саміт "Кримської платформи".

Нинішній саміт має три завдання – збільшити кількість учасників, розширити географію участі в "Кримській платформі" й підвищити рівень учасників саміту, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Вже зараз можу зазначити, що МЗС з Офісом президента України, нашими посольствами й місіями за кордоном успішно виконують всі три (завдання саміту. – Gazeta.ua). Саміт цього року позитивно здивує як кількістю учасників, так і глобальною географією, і рівнем представництва", – зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати ворога в окупованому Криму тішать ЗСУ – Гуменюк

Цьогоріч "Кримська платформа" стане глобальною, і її географія розшириться країнами Африканського континенту й іншого боку Атлантики, додав глава МЗС.

"Нам уже надійшли підтвердження від нових країн і міжнародних організацій. Також вищим буде й рівень учасників. 2021 року із 46 делегацій 15 були представлені на рівні глав держав, урядів і парламентів і ще три – на рівні керівництва міжнародних інституцій", – заявив Кулеба.

Сьогодні участь у другому саміті "Кримської платформи" підтвердили вже близько 60 країн і міжнародних організацій. Серед них близько 40 – на рівні президентів і прем'єр-міністрів.

"Російська агресія демонструє, як гостро стоїть питання завершення окупації Криму. Адже Росія використовує захоплений півострів як військову базу для своєї агресії і дестабілізації всього світу. Повернення Криму під контроль України гарантує безпеку всього Чорноморського регіону, Європи й світу", – додав головний дипломат.

"Кримська платформа" – це ініційований Україною саміт для міжнародної координації в питанні повернення Криму. Перший установчий саміт відбувся 23 серпня торік у Києві. Участь у ньому взяли представники 46 країн і різних міжнародних організацій. За підсумками на зустрічі ухвалили спільну декларацію, у якій наголошували на продовженні політики невизнання анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Позитивно здивує" – Кулеба заінтригував завтрашнім самітом "Кримської платформи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі