четвер, 05 червня 2014 11:40

"Потисне Порошенко руку Путіну чи ні?" - Стецьків

"Потисне Порошенко руку Путіну чи ні?" - Стецьків
фото: Тарас Подолян, gazeta.ua

Якщо Верховну Раду не розпустять до осені, це зробить суспільство. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів колишній народний депутат Тарас Стецьків.

"Депутати до останнього пручатимуться. Але всі розуміють неминучість розпуску цього здискредитованого парламенту. Там 250 людей із кров'ю на руках, які голосували за закони 16 січня. І опозиція це розуміє. Бо коли ти сидиш в одному залі з вбивцею, чуєш запах крові від нього", - наголосив він.

За його словами, правові підстави для розпуску Верховної ради мають шукати юристи.

" Але якщо Порошенко спокуситься створити під себе ситуативну більшість, порушить обіцянку і зрадить ідеали Майдану. Думаю, він так не вчинить. Він дотискатиме парламент", - додав Стецьків.

Він вважає, що перед новообраним президентом стоять кілька викликів.

"Порядок на Донбасі, відносини з Росією. Питання: потисне Порошенко руку Путіну чи ні? Також — газове питання. Діалог з Путіним неможливий до того часу, поки не почне вертати Крим. Їхати в Москву — приниження. Путін сюди приїде? Це смішно. Зустрічатися на Кіпрі? Поки Путін не забереться з Донбасу і не розпочне передачу Криму — діалог неможливий. Росія є ворог, агресор. Японія через чотири Курильські острови не мали дипломатичних відносин з Радянським Союзом, а зараз — з Росією. А про що нам з Путіним домовлятися, який стільки території у нас украв? Має бути міжнародна система тиску на Путіна, яка має завершитися тим, що півострів нам повернуть", - додав він.

Повністю інтерв'ю читайте в п'ятничному випуску "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «"Потисне Порошенко руку Путіну чи ні?" - Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі